In een villa Spanje heb je al het luxe dat je nodig hebt en je kunt in alle privacy genieten van je vakantie. Een villa huren Spanje is ook vaak veel goedkoper dan je zou denken. Je kunt denken aan Málaga, Valencia, Barcelona, Madrid of aan de spaanse costa’s (stranden).

Málaga

De laatste jaren kiezen er steeds meer mensen voor om een vakantiehuis of een villa te huren in Spanje en hiervoor hoef je echt niet rijk te zijn. Bij jouw in de buurt ben je meestal hetzelfde bedrag kwijt, dat je ook in een hotel zou zijn. Dit is dan ook de reden dat mensen steeds vaker voor een vakantiehuis of villa in Spanje kiezen.

Huren van een villa

Het huren van een villa Spanje gaat heel makkelijk. Op het internet zijn er diverse websites die villa’s van over heel Spanje te huur aanbieden. De villa’s kunnen zowel van particuliere zijn of bedrijven. Op de websites kun je foto’s van de villa’s bekijken. Je vindt ook veel informatie over het gebied waarin de villa zich bevind en wat er allemaal aanwezig is in de villa. De meeste villa’s in Spanje beschikken ook over een zwembad. Ik ben maar heel weinig villa’s tegengekomen dat geen zwembad hadden. De meeste villa’s zijn geschikt voor zo een 8 tot 16 personen. In een aantal villa’s is het zelfs mogelijk om met meer dan 20 personen te verblijven, maar dit zijn dan wel hele luxe en grote villa’s. Als je de juiste villa hebt gevonden kun je kijken, wanneer het beschikbaar is. Als de villa beschikbaar is in de periode dat het voor jouw uitkomt, kun je het gelijk boeken, anders kijk je gewoon verder.

Prijzen van de villa’s

Veel mensen denken dat een villa huren Spanje duur is, maar dit is het niet echt. In juli en augustus is het hoogseizoen in Spanje en liggen de prijzen het hoogste. Je betaald dan gemiddeld tussen de 2500 en 3000 euro per week voor een villa. Als het bedrag hoort lijkt het duur, maar dit is het eigenlijk niet. Als je in een hotel zou verblijven ben je voor een week tussen de 500 en 600 euro kwijt. Deze bedragen zijn per persoon en je zit dan vaak in een 3 sterren hotel en met geluk een 4 sterren hotel. Als we uitgaan van de 8 personen die in de villa kunnen verblijven, zijn de kosten voor villa huren Spanje zo een 300 euro per persoon. Je bent met villa huren Spanje dus goedkoper uit en je verblijft veel luxer met een eigen zwembad.

Vakantiehuis

Als je met een kleiner groep gaat van minder dan 6 of 8 mensen, kan het voordeliger zijn om een vakantiehuis te huren. Met 3 of 4 mensen een villa betalen valt natuurlijk duurder uit. Je kunt dan een vakantiehuis huren in Spanje, waarmee je alsnog goedkoper uit bent dan een hotel.