Costa Blanca is een werkelijk schitterende stuk van Spanje. Een plek die geschikt is voor zowel families als een onvergetelijke jongerenreis. De kustlijn heeft 240 kilometer aan strand verspreid over 75 stranden. Het fijne hieraan is dat je niet perse een drukke strand hoeft te bezoeken, want met 75 stranden zijn er ook een hoop stranden waar het rustig is.

Costa Blanca trekt miljoenen toeristen van over de hele wereld. De meeste toeristen komen uit de Verenigde Staten en Groot Brittanniƫ. Het waren ook de Britten die de naam Costa Blanca hebben bedacht, wat betekent witte kust. Witte kust was de slogan in de jaren 50, om meer reizigers naar de badplaats te trekken dat tegenwoordig Costa Blanca heet. Costa Blanca is een groot gebied met veel steden, waarvan de bekendste Benidorm, Alicante en Calp (Calpe) zijn. Alicante is tevens ook de hoofdstad van de provincie Alicante.

Villa huren in Costa Blanca

Costa Blanca beschikt over vele hotels, waarvan sommige in torenhoge gebouwen zitten. Vooral in Benidorm vind je deze wolkenkrabbers met fantastische uitzicht over het kust van Costa Blanca. Veel mensen kiezen alhoewel liever voor een villa in plaats van een hotel en zijn meestal ook nog eens goedkoper uit. Villa Costa Blanca worden door het hele jaar verhuurt en worden in de maanden juni, juli en augustus behoorlijk duurder. Dit is namelijk het zomerseizoen en het trekt massa’s van toeristen aan en daarom wordt er meer geld gevraagd voor het verhuren van villa’s in Costa Blanca.

Hoe huur je een villa?

Villa Costa Blanca huren is heel makkelijk, want het kan gewoon online. Online kun je diverse websites vinden die het verhuren van de villa’s aan de Costa Blanca bemiddelen. Je kunt op de websites filteren op aantal kamers en prijs. Je krijgt daarna een lijst van villa’s waaruit je een keuze kunt maken. Online kun je ook gelijk zien of de villa Costa Blanca beschikbaar is en als dat zo is kun je het meteen online boeken. De meeste villa’s hebben zo een 3 tot 7 kamers en zijn geschikt voor groepen van 6 tot 14 mensen. Het handige hiervan is ook dat je niet per persoon betaald, maar gewoon voor de huur van de villa.

Is het huren van een villa niet duur?

Als je met 2 personen een villa huurt kan het inderdaad duur zijn, maar niet als je het met grotere groepen doet. Als je met 6 personen een villa huurt ben je zelfs veel goedkoper uit dan in een hotel. In een hotel van Costa Blanca zou je per persoon minimaal 500 euro kwijt zijn voor een week. Dit komt neer op een totaalbedrag van 3000 euro voor een week. Als je een villa Costa Blanca huurt voor 6 personen ben je rond de 1600 euro kwijt. Zo bespaar je dus 1400 euro en ben je veel goedkoper uit. Je hebt zo dus al de privacy en luxe van een villa voor een veel lagere prijs.